menu

Fotocursus

Geboeid door de ontwikkelingen en mogelijkheden van digitale fotografie besluit je zelf een spiegelreflexcamera aan te schaffen… Hartstikke leuk! Maar geen idee hoe het werkt. Het gebeurt bijna iedereen. De vraag ‘Hoe verzin je het om fotograaf te worden?’ werd dan ook vaak opgevolgd door ‘Heb jij even tijd om uit te leggen hoe die nieuwe camera van mij werkt…?’

Zo heb ik een groepje van deze belangstellenden bij elkaar gebracht, en ben begonnen met vertellen om nooit meer op te houden. Inmiddels is er zo veel vraag naar, dat daaruit de fotocursus is ontstaan. De cursus bestaat uit 1 dag.

Deel 1
Het eerste deel draait om camerabeheersing, -kennis en basistechnieken. Alle knopjes komen ter sprake. Wat kun je ermee en hoe maak je daar optimaal gebruik van? Een stukje theorie. De praktijk is altijd het leukste van een cursus, dus na de theoretische ‘warming up’ vervolgen we de les met portretfotografie. Een thema dat je ook meekrijgt als thuisopdracht.

Deel 2
Het tweede deel starten we met het doornemen van alle ontstane vragen en eventuele problemen vanuit de eerste les en thuisopdracht, en we bekijken en beoordelen de resultaten van elkaars thuiswerk. Daarna nemen we nog wat technieken, belichting- en compositiemogelijkheden door tijdens oefeningen in de studio met sfeer- en close-up foto’s. Vervolgens laten we ook buiten onze creativiteit de vrije loop, en laat ik je zien hoe je gebruik kunt maken van sluitertijden en diafragma.

Deel  3
Tijdens deel 3 vertel ik je de basisprincipes die je moet weten om foto’s te kunnen bewerken en opslaan. Denk hierbij aan: wat is een jpeg, raw of tiff bestand? Wat is resolutie en wat bedoelen we met compressie. Hoe wijzig je het formaat, hoe verbeter je de kleuren en hoe zet je beelden om naar zwart/wit of sepia? Met deze kennis gaan we met behulp van Photoshop samen de foto’s bewerken tot een nóg mooier resultaat.

En zijn we helemaal tevreden dan drukken we de foto van jouw keuze af op formaat 2028. Solliciteren naar de baan van Joop van Tellingen of meedingen voor de WorldPress Photo zal er nog niet in zitten… Maar je zult blij en trots zijn op alle schitterende kiekjes die je na je deze cursus zult schieten!

De kosten voor deze cursus van 1 dag van 10.00 tot 15.00 uur, inclusief lunch, is slechts € 100,-!

INSCHRIJFORMULIER FOTOCURSUS

/